Volwassenen

EQuniek ~ Vind de vonk in jezelf

Coachen van mensen met behulp van paarden/systemische (familie)opstellingen

Volwassenen

Op zo’n punt gekomen en klaar om zelf je persoonlijke ontwikkeling in handen te nemen? Het coachen met behulp van paarden kan een mooi begin zijn.

Werkwijze
Na het eerste contact, krijg je een fiche doorgestuurd met een aantal vragen. Dit om ‘het proces’ bij jezelf al op gang te zetten.
Tijdens de sessie wordt er eerst kennis gemaakt met de paarden, wordt er een paard geborsteld en tijdens het borstelen wordt er ingegaan op de ‘hulpvraag’. Er is hiervoor geen ervaring met paarden vereist. Ook schrik van paarden vormt geen probleem als er hier openheid en eerlijkheid rond is.
Afhankelijk van de ‘hulpvraag’ wordt een bepaalde oefening uitgevoerd, los van de paarden. De paarden lopen op dat moment gewoon vrij.
De reacties van de paarden kunnen bepaalde emoties, gevoelens, ervaringen bij jezelf opwekken. Het gaat om wat de reacties van de paarden doen met jou. En zo komen de inzichten bij jezelf naar boven.
Zo komen er ‘oplossingen’, ‘te zetten stappen’ en hoe eerlijker je bent met jezelf, hoe volgzamer de paarden zullen zijn.

DROMEN – DURVEN – DOEN
DOEN – ERVAREN – LEREN

Aantal paarden

Gevolgde opleidingen

Gecoachte personen

Coaching sessies

Aantal paarden

Gevolgde opleidingen

Gecoachte personen

Coaching sessies

Coachen van volwassenen
 • Wie ben je werkelijk?
 • Kan jij jezelf zijn?
 • Voel je onrust, ben je steeds gejaagd?
 • Verval je steeds in dezelfde patronen?
 • Heb je moeite met grenzen stellen?
 • Voel je je niet begrepen?
 • Wat heb jij nog los te laten?
 • Kan je wat extra zelfvertrouwen gebruiken?
 • Wil je leren omgaan met emoties?
Tarieven

Omdat naar het gevoel gaan, het naar boven komen van inzichten, het vinden van antwoorden en oplossingen moeilijker lukt onder tijdsdruk, kies ik ervoor om te werken met vaste prijzen:

 • Een individuele, éénmalige sessie kost 70 euro.
 • Een individueel traject van 5 sessies kost 300 euro (minstens 10 dagen tussen twee sessies).
Cursus

Pony Power voor kids is een cursusprogramma waarbij sociale vaardigheden en persoonlijke groei van kinderen in de leeftijd van 7 tot ongeveer 12 jaar op spelende wijze worden ontwikkeld. De groepjes bestaan uit maximum 6 kinderen.

De cursus bestaat uit 5 lessen met elk een eigen thema. De thema’s hebben direct verband met hele praktische situaties, waar elk kind in het dagelijks leven mee te maken heeft.

Doordat de thema’s uitgelegd worden aan de hand van de leefwijze van paarden (lichaamstaal, ruimte nemen, grenzen stellen, samenwerken, balans vinden), kunnen de kinderen buiten en op een heel speelse manier met en van andere kinderen en de paarden leren. Ze zien overeenkomsten en verschillen en gaan hiermee aan de slag in de oefeningen met de paarden.

Er is veel beweging in deze cursus, letterlijk omdat de kinderen en de paarden elkaar in beweging zetten, meer zeker ook in figuurlijke zin. Door in beweging te komen worden tegelijkertijd gevoelens, zintuigen en denkprocessen in beweging gebracht. Kinderen worden daardoor meer bewust van hun eigen handelen, hun eigen zijn en hun eigen plek in het geheel.

Werkboek

Elk kind krijgt een eigen persoonlijk Pony Power werkboek. Hierin staat de theorie van de 5 lesthema’s uitvoerig beschreven aan de hand van praktische oefeningen.
De oefeningen worden voor een klein gedeelte tijdens de cursus uitgevoerd. Het kind neemt het werkboek iedere week mee naar huis zodat er ook thuis in het boek kan gewerkt worden. Dit vraagt ongeveer een halfuurtje tijd per week en gebeurt best samen met ouders, broers, zussen, of… Doordat het gezin ook deelnemer wordt van de lesstof, zal het geleerde nog meer betekenis gaan krijgen. De kracht van deze cursus zit hem voor een deel in de driehoek kind – coach – ouders. Het blijft niet bij de 2 uurtjes Pony Power voor Kids, het leeft door thuis, op school en bij activiteiten buitenshuis.

De prijs voor deze cursus bedraagt 275 euro en omvat:

 • 5 lessen van 2 uur met elk een nieuw thema
 • een uniek Eigen Pony Power werkboek
 • begeleiding door 2 opgeleide, ervaren coaches en 2 paarden
 • een diploma uitreiking
 • een verslag voor de ouders
 • een terugkommoment enkele weken na het einde van de cursus

Getuigenissen

Gelukkige mensen

{Hoe mij de coaching met paarden bevallen is? Super goed eigenlijk… Ik ben zelf ook bezig met persoonlijke ontwikkeling, coaching, spiritualiteit, bewustwording, dus ik stond ook wel direct open toen Elke mij vroeg om proefpersoon te zijn. Ik sta ook altijd open voor nieuwe dingen te doen en te leren en ik heb véél geleerd. Bepaalde vragen die Elke me stelde zijn blijven hangen en mega grote inzichten geworden! (dus dank je wel Elke). Ik gebruik deze dingen ook nog bij elke moeilijke situatie… En ze helpen me echt. Ook de paarden zelf gaven me elke keer wel speciale inzichten. En ze zorgden er ook echt voor dat het mij opviel ???? Ja, ik vond het zeker heel inspirerend, zeker aan te raden als je ergens vast zit in je leven… Bedankt Elke (en paardjes) voor jullie mooie inzichten! Dikke knuffel.
5
R.A.
{Toen Elke me vertelde over therapie met paarden dacht ik wow paarden verzorgen, super! Nooit had ik gedacht dat het veel meer ging zijn dan dat! Door het contact met de paarden kwam ik als dierenliefhebber echt tot rust en had ik de indruk dat ik meer van mezelf durfde blootgeven. Er ontstond echt een vertrouwensband. Soms was het enorm confronterend en schrok ik ook van wat het teweeg bracht. Dankzij Elke en haar paarden kwam ik tot bepaalde inzichten die me echt geholpen hebben. Ik heb er veel uit geleerd en pas die zaken nog steeds toe. Groetjes.
5
E.V.
{Het was voor mij de eerste keer om een paardencoaching te ervaren, maar ik was toch wel onder de indruk. Ik had geen enkel idee wat mij te wachten stond bij de uitnodiging om mezelf te laten coachen door een paard. Ik vind het concept wel interessant en was vooral nieuwsgierig wat me te wachten stond. Ik mocht kiezen tussen twee paarden en bij één paard voelde ik me wel aangetrokken. Soms was het wel lastig om ze mee te nemen als ik een rondje wou stappen, zonder dat ik haar aan het halstertouw vasthield, maar uiteindelijk liep ze gewoon naast me. Ze reageerde op sommige uitspraken zoals ‘een duwtje in de rug’ waarbij ze me letterlijk een duw in mijn rug gaf. Je openstellen is zeker handig want dan kan er iets gebeuren. ???? Groetjes!!
5
V.D.
{Ik wil jou, Belinde & Quiana nog es bedanken voor de bijzondere ervaring. Het is indrukwekkend om te merken hoeveel paarden ons kunnen leren over onszelf (met behulp van de gepaste begeleiding). Jouw vragen en de reacties daarop (van Belinde & Quiana, maar ook van mezelf) leiden tot inzichten en nieuwe perspectieven. Nu en dan kon ik mijn ogen bijna niet geloven, zoals ze beiden op bepaalde momenten terug naar me toe kwamen. Ik was omringd met liefde, kracht en oprechtheid. Na de sessie voelde ik me lichter & opgewekt, en dankbaar voor zo’n mooi moment. Het was magisch om hen op het einde te mogen knuffelen, waw… Ik kijk al uit naar onze volgende ontmoeting! Liefs. *
5
S.V.
{“Equicoaching is even écht eerlijk zijn met jezelf. We denken vaak, veel, misschien wel elke seconde van de dag. Maar is ons denken juist? Als we in ons hart voelen dat we ‘iets’ in ons leven anders willen of meer willen over weten, maar niet weten waar te beginnen, is het paard (of olifant of dolfijn) onze beste vriend. Hij voelt ons. Niet ons denken, daar loopt hij zelfs vaak van weg als het niet op 1 lijn zit met wie we zijn. Het paard voelt ons hart. Als we écht vanuit ons hart praten, komt hij naar ons toe. Een eerlijke, mooiere spiegel dan dit, kan je bijna niet wensen als je even vastzit. Ons hart kent ons, weet wie we zijn en wat onze diepe hartsverlangens en levensdoel zijn, aan ons ze te ontdekken zodat we ze volgen mogen! Een échte aanrader!!!!
5
H.C.
{Het leven is een mooi avontuur. Maar soms blijft een gebeurtenis lang kleven… Paarden voelen dit heel sterk aan. Elke kadert dit op een warm-menselijke manier om je zo verder op pad te helpen.
5
N.V.